Aktuelt

Slik foregår boligkjøpet

By 15/06/2016 februar 5th, 2019 No Comments

En liten guide til en av livets viktigste avgjørelser.

1. Begynn med å gå på visning og snakk med salgsansvarlig for å bli kjent med prosjektet og boligene. Begynn med å gå på visning og snakk med salgsansvarlig for å bli kjent med prosjektet og boligene. Les nøye gjennom prospektet og kopi av kontrakten med alle vedlegg. Det er tross alt et stort og viktig kjøp det handler om.

2. Du må ha finansieringen i orden. Snakk med banken din og finn ut hvilken bolig du har råd til. Når dette er avklart og du har bestemt deg, kan du levere kjøpstilbud.

3. Vi sjekker finansieringen, og sender deg et akseptbrev om denne er i orden. Deretter finner vi et passende tidspunkt for kontraktsmøte. Du mottar så en faktura på forskuddsbetalingen.

4. Du vil bli invitert til tilvalgsmøter av din kunderådgiver. Det er mulig å gjøre tilvalg i din bolig ut fra vår interiørkatalog, innenfor gitte frister, med bistand fra kunderådgiveren. Vi vil også formidle kontakt med kjøkkenleverandøren.

5. Det holdes ett eller flere informasjonsmøter for alle som har kjøpt bolig i prosjektet. Her får du generell informasjon om eieform, forretningsfører, etablering av styret etc.

6. Det arrangeres byggeplassvisning der du får komme inn i bygget.

7. Noen uker før overleveringen gjennomføres det ferdigbefaring med en grundig sjekk av alle overflater og eventuelle tilvalg. Her noteres eventuelle utbedringer som skal gjøres før overtakelse.

8. Når fullt oppgjør er innbetalt, er det klart for overtakelse av leiligheten. Du vil få en ny gjennomgang og det gjennomføres noe opplæring i bruk av leiligheten og utstyr.

Du mottar brukerveiledning og informasjon om leverandører. Du får nøklene og kan flytte inn i ditt nye hjem.

9. En egen kunderådgiver ivaretar kundeforholdet fra kontrakt til ferdig bolig, og overfor eksterne aktører. Dette betyr at vi har noen som passer på at dine spørsmål blir besvart og at du har noen å forholde deg til fram til overtakelse. Kunderådgiveren vil også ha ansvaret for å avholde informasjonsmøtene og byggeplassbesøkene. Det er godt å kjenne at noen har fokus på deg i en prosess som er så viktig som denne.